[ Enregistraments ] [ Membres de Kraftwerk ] [ Bandes i projectes relacionats ] [ Lletres i idiomes ] [ Equipament ] [ Diversos ] [ Altres fonts d'informació ]
 

Kraftwerk FAQ en Català

Altres fonts d'informació


On puc trobar més informació al voltant de Kraftwerk i de projectes relacionats amb ells?

Diversos llibres sobre Kraftwerk han estant publicats als últims anys, i hi ha moltes pàgines a la WWW sobre Kraftwerk; podeu mirar una llista d'aquests a http://web.bham.ac.uk/busbykg/kraftwerk/.


On puc trobar notícies al voltant de les activitats actuals de Kraftwerk?

No hi ha cap servei de notícies oficial per part dels Kraftwerk, i els membres de la banda son molt proclius al secretisme al voltant de les seves activitats. Sovint trobaràs només informació de les seves activitats a través de la premsa musical o dels informatius. Tanmateix, la pàgina de fans kraftwerk.technopop.com.br te un apartat de notícies molt útil.


Hi ha llibres que parlin dels Kraftwerk?

S'han escrit cinc llibres al voltant dels Kraftwerk:

  • El d'en Pascal Bussy Kraftwerk: Man, Machine and Music
  • El d'en Tim Barr Kraftwerk: From Düsseldorf to the Future
  • El d'en Wolfgang Flür Kraftwerk: I Was a Robot
  • El d'en Vanni Neri i en Giorgio Campani A Short Introduction to Kraftwerk
  • I el d'en Albert Koch Kraftwerk - The Music Makers

Es donen detalls d'aquests llibres més a baix, i també hi ha una crítica comparativa dels mateixos la pàgina web de FluxEuropa.

A més a més d'aquests títols, en Karl Bartos va escriure el prefaci del llibre d'en Martin Pesch i en Markus Weisbeck Techno Style (Edition Olms, 1995; Amb traducció a l'anglès publicada per Gingko Press, ISBN: 3283002908), un llibre sobre les il·lustracions usades als flyers, caràtules de disc i a la roba relacionada amb la música de ball moderna, i en Florian Schneider va escriure el prefaci del llibre d'en Peter Badge Oskar Sala: Pionier der elektronischen Musik (ISBN: 3930333341).

Kraftwerk: Man, Machine and Music

El llibre d'en Pscal Bussy Kraftwerk: Man, Machine and Music conté moltes suposicions i uns quants errors menors, però es de totes maneres molt recomanable com a lectura essencial per als entusiastes de Kraftwerk.  Kraftwerk: Man, Machine and Music es pot obtenir a qualsevol bona llibreria (sempre que sigui anglesa, es clar! o a Amazon). Si tot i amb això no sou capaços de trobar-lo el podeu demanar als editors:

SAF Publishing Ltd.
12 Conway Gardens
Wembley
Middlesex
HA9 8TR
England

El número ISBN del llibre es 0 946719 09 8.

Una edició en Japonès del llibre d'en Pascal Bussy va ser publicada per Suiseisha al 1994 (ISBN: 4891762977), amb una fotografia de un àlbum en comptes de les fotografies que apareixien a l'edició anglesa, una postdata del traductor i un annex a la discografia.

Una edició en llengua Alemanya del llibre d'en Bussy es va publicar al 1995, sota el títol Kraftwerk - Synthesizer, Sounds und Samples - die ungewöhnliche Karriere einer deutschen Band. L'estil d'aquesta edició ha estan criticat però conté una actualització de la edició anglesa en la forma de una (molt incompleta) discografia de Elektric Music. Les fotografies son les mateixes que a la versió anglesa, però la portada de la edició alemanya utilitza una fotografia de una aparició de Kraftwerk al programa de televisió alemany Na Sowas al 1982.

El llibre va ser, per descomptat, publicat també en francès, sota el títol Kraftwerk, le mystère des hommes machines (editat per Camion Blanc, ISBN: 2910196097)

 [foto de la portada, edició del Regne Unit]  [foto de la portada, edició Japonesa]  [foto de la portada, edició Francesa]
A dalt: l'edició anglesa. A dalt: l'edició japonesa. A dalt: l'edició francesa.

Kraftwerk: From Düsseldorf to the Future

 [foto de la portada] Al 1998 el llibre d'en Tim Barr Kraftwerk: From Düsseldorf to the Future va ser editat al Regne Unit (Ebury Press, edició econòmica). Aquest llibre ha estat criticat per estar massa recolzat en  material publicat anteriorment i per les seves falses (fins i tot mutilades) referencies culturals, però alabat per la seva selecció de fotografies i per situar a Kraftwerk dins el context de la moderna música popular, cosa que el llibre d'en Bussy no va fer. Un arxiu de les discussions dels lectors d'aquest llibre estan disponibles a la pàgina web d'en Klaus Zäpke.

Kraftwerk: I Was a Robot

 [escaneig en JPEG de la portada del Regne Unit]

Above: cover of the UK edition.

L'agost del 1999 va veure la publicació, a Alemanya, del llargament esperat llibre d'en Wolfgang Flür al voltant del temps que va viure amb Kraftwerk. Kraftwerk - Ich war ein Roboter (número ISBN 3854451733) va ser alabat per el seu estil fàcil de llegir i per la quantitat de fotografies que abans no havien estat disponibles per al públic. Crítiques d'aquesta edició poden ser accedides a traves de la meva pàgina de links de Kraftwerk. En  Ralf Hütter i en  Florian Schneider no estaven d'acord amb algunes de les coses que diu en Flür a les seves memòries, i van aplicar pressions legals.

Una edició en anglès, Kraftwerk: I Was a Robot, va ser publicada al Regne Unit per Sanctuary Publishing Ltd al gener del 2001 (número ISBN 186074320X), amb algun material ofensiu no publicat però amb algun material nou afegit, incloent-hi diversos capítols cobrint la interpretació d'en Flür del plet contra la edició original en alemany.

Una traducció al japonès es va publicar l'abril del 2001 per Shinko Music, ISBN 4-401-61678-2.

 [escaneig en JPEG de la portada Alemanya]

Above: cover of the German edition.

A Short Introduction to Kraftwerk

 [foto de la portada] A Short Introduction to Kraftwerk d'en Vanni Neri i en Giorgio Campani va ser publicat el maig del 2000 per Sonic Books. Aquest petit llibre de 84 pàgines es en italià amb una traducció complerta al anglès, i ve acompanyat d'un CD amb remescles no autoritzades. Aquest CD va ser l'origen de una publicitat enganyosa al Regne Unit que va prendre protagonisme al llibre mateix. Es possiblement just dir que el llibre es concís, amb opinions fundades, sense gaire referències però amb el bon gust de posar la URL de la meva pàgina de links de Kraftwerk!

Kraftwerk - The Music Makers

 [foto de la portada] L'últim afegit a la història de la banda es el llibre d'en Albert Koch Kraftwerk - The Music Makers, un llibre en alemany publicat al 2002 per Hannibal Verlag (número ISBN 3854452136).


What is Aktivität? Where can I obtain copies?

Aktivität era una consistent i ben produïda revista al voltant de Kraftwerk i Elektric Music, editada per en Ian Calder. Malauradament el número 10, publicat l'abril del 1998, va ser l'últim, i l'editor no en ven més exemplars. Hi ha tanmateix una pàgina web d'Aktivität, a la que i ha una secció de notícies i també un arxiu d'articles de les revistes. 


Hi ha algun canal d'IRC sobre Kraftwerk?

Hi va haver fa temps un canal d'IRC hostatjat a cableinet.co.uk, però fa molt de temps que va tancar.


Hi ha algun grup de notícies de Usenet sobre Kraftwerk?

Si, existeix alt.music.kraftwerk . Si no pots accedir-hi consulta al teu proveïdor d'accés a internet.