[ Enregistraments ] [ Membres de Kraftwerk ] [ Bandes i projectes relacionats ] [ Lletres i idiomes ] [ Equipament ] [ Diversos ] [ Altres fonts d'informació ]
 

Kraftwerk FAQ en Català

Diversos


Que es Sellafield? On és?

Sellafield es una planta de reprocessament nuclear situada a Cumbria, a la costa nord oest d'Anglaterra entre Whitehaven i Seascale. Antigament se la coneixia per Windscale. Kraftwerk van tocar a un concert benèfic organitzat per Greenpeace per protestar contra la planta. Extractes del concert apareixen al vídeo Stop Sellafield - The Concert.


On està l'estudi de Kraftwerk?

L'estudi de Kraftwerk, "Kling-Klang", està a Düsseldorf, Alemanya. L'adreça es privada. L'estudi no està obert als visitants!


Es la sintonia del programa de televisió Newton's Apple de Kraftwerk?

El programa de televisió Nord-americà de ciència i tecnologia Newton's Apple acostumava a usar el tema Ruckzuck com a la seva sintonia. Aquest va ser reemplaçat per una versió, i més tard reemplaçat per una sintonia musical que no estava connectada a Kraftwerk.


Van tocar cançons noves al Tribal Gathering els Kraftwerk?

Kraftwerk va tocar una nova cançó al Tribal Gathering. La pàgina oficial de Kraftwerk a la WWW te un vídeo del grup tocant aquesta cançó, aparentment a una prova de so per al Tribal Gathering. El vídeo està en format AVI (els usuaris de Apple Mac poden convertir-lo al format Quicktime fent servir la utilitat "AVI-to-QT Kit").


A quin episodi de The Simpsons es menciona a Kraftwerk?

A l'episodi 3F19 (The Curse of the Flying Hellfish) de la sèrie de televisió dels EUA The Simpsons, un baró Alemany decalres que ell "ha de tornar al Dancecentrum a Stuttgart a temps per a veure els Kraftwerk". Hi ha també un episodi anomenat Burns Verkaufen der Kraftwerk, però aquest títol (mal traduït) es refereix a la paraula alemanya per a "Central elèctrica", no a la banda.


Quina es la controvèrsia amb el jingle que Kraftwerk va fer per a la Expo 2000?

Des del juny del 1999, la controvèrsia ha envoltat el jingle de Kraftwerk per a la exposició universal EXPO 2000. Els mitjans de comunicació, polítics (inclòs el Canceller Federal Alemanyt, Gerhard Schröeder) i de fet molts (encara que no pas tots) els fans de Kraftwerk van ser molt crítics amb el jingle, per el qual la banda va dir que els van pagar 400.000 Marcs Alemanys. El jingle dura només 3 segons i consisteix en una veu passada pel vocoder cantant "Expo 2000". Kraftwerk va proporcionar el jingle en sis llenguatges. El director de la EXPO Birgit Breuel va defensar el jingle, qualificant-lo com "una valenta producció artística" (font: Hamburger Morgenpost). El jingle es pot descarregar des de la pàgina web d'en Tom Stromberg.

El 6 de desembre del 1999, Kraftwerk va editar una nova cançó, Expo 2000 com a single; aquesta va incorporar el jingle i altres frases usades a la publicitat de la Expo 2000.


On puc comprar samarretes de Kraftwerk i altre merxandatge oficial?

El merxandatge oficial està disponible a la la pàgina KlingKlang Consum Produkt oficial. Hi ha productes que poden ser aconseguits de diferents distribuïdors: es fora del objectiu d'aquesta FAQ fer una llista de tots els distribuïdors online pero de tant en tant pots trobar nous enllaços rellevants a la meva pàgina d'enllaços de Kraftwerk.


Quines edicions de l'àlbum Radio-Activity van sortir al mercat amb un full d'adhesius?

La versió alemanya de l'àlbum, Radio-Aktivität portava una pàgina amb 16 adhesius des de la edició del 1975 fins a les del principi dels 80. Aquests adhesius eren dibuixos del que es el símbol internacional de "radioactivitat".

La primera edició als EUA del LP Radio-Activity també portava una pàgina amb 16 adhesius, gairebé amb el mateix disseny de la edició alemanya. Aquests però no eren auto-adhesius, sinó que havien de ser humitejats abans per a ser adhesius, com ara els segells de correus. Les edicions posteriors als EUA no van incloure els adhesius.


Es pot escoltar una cançó de Kraftwerk al sketch Sprockets del Saturday Night Live?

El show televisiu d'humor Nord-americà Saturday Night Live va mostrar un sketch anomenat Sprockets, al mateix hi ha un presentador molt alemany anomenat Dieter (interpretat per en Mike Meyers) que l'acaba amb la declaració "I ara es quan ens posem a ballar!". La música amb la que balla es una versió accelerada de la cançó de Kraftwerk Electric Cafe.


Sabíeu que hi ha una parodia de Kraftwerk a la pel·lícula The Big Lebowski?

Si. La pel·lícula conté una referència a un grup alemany de música pop de ficció anomenat Autobahn, dels que es diu que havien tret un àlbum, anomenat Nagelbett ("Llit de claus"), a finals dels 70. La portada d'aquest àlbum es clarament una parodia de l'àlbum de Kraftwerk The Man-Machine. D'acord amb un personatge, "La seva música es com ara el - uhh - technopop".

Per alguna raó s'ha difós un rumor que diu que els nihilistes vestits amb samarretes vermelles que constitueixen Autobahn estan interpretats per els components de la banda The Chemical Brothers. Això no te fundament, encara que un d'ells està interpretat per en Flea, de la banda Red Hot Chilli Peppers.


S'ha fet servir mai música de Kraftwerk a alguna pel·lícula?

Si, per exemple a Radio On, Moerderische Entscheidung, Berlin Alexanderplatz i Chinese Roulette. Totes elles van usar cançons de Kraftwerk molt conegudes, i no van mostrar mai cap música nova de la banda.


Quan faran els Kraftwerk la pròxima gira?

Els membres de Kraftwerk no disfruten gaire fent gires (a poques bandes els agrada) i les gires per tant son molt escasses. Als fans no s'els notifica per part de la banda les actuacions, per tant la manera més probable de saber si hi haurà algun concert es a través dels anuncis dels organitzadors dels concerts.

Concerts a Holanda, Luxemburg i França han estat anunciats pel setembre del 2002.